Mammadejt

2012-01-30 / 00:51:19
Snart måndag och vi ska ha mammadejt :) mysss ska det bli, har inte träffat dem på över en månad så medans vi tjötar skit ska malou, nicole, harry och leon hänga.. Behöver lite värme i huset helt klart hihi
Har hur mycket som helst att göra imorgon inför veckan som jag nog snart kommer bli nervös inför :)
Hade en rejäl sovmorgon idag och vad händer då, jo man kan inte sova om kvällen.. men det var himla skönt att få sova förmiddag är ju bästa sovtiden på dygnet ;D Ni ser sovtema...
Haft en mysig dag som vi ägnat åt matveckoplanering, tycker att det är minst lika viktigt som inplanerad städ dag. Med hjälp av sådant här vet man att fritid står högt på listan.
Suttit och spanat efter en hoj under kvällen samtidigt som jag varit ute med Malou och Wilma på nattpromenad, bra kallt ute nu må jag säga eller förmodligen för att jag slarvade och inte hade termosarna på mig :) M var ändå vaken som vanligt, tröttis men vaken av magen.. inte lätt att vara liten, men de säger ju att det blir bättre när hon passerat halvåret, är det så ??
Näe dags att krypa till kojs så jag hinner fixa med det sista innan babyligan dyker upp :)
Nattinatti

Jobbelijobb var det..

2012-01-28 / 13:10:04

Idag blev jag allt bra besviken.... :/ hmm men jag gillar läget och tar o snyggar till hemmet istället ;) Underbart när man börjar se resultat.

T är på utbildning så det är bara vi flickor hemma.. Har god lust att boka tid på Gothia men jag får väl vänta nån månad till kan jag tro.. Nästa vecka börjar jag jobba på riktigt som det ser ut nu, med delade känslor.. Men det kommer bli jätte bra. Ska bli skönt och få en riktig lön för första gången på flera år. Tycker inte sommarjobbet räknats riktigt.

Var på MC - mässan med Malou igår och inhandlade ett par hoj byxor och nya handskar, så nu är det bara två saker som fattas för en riktig hojsommar. Ett stycke motocykel och ett stycke ryggskydd men det går ju bra ändå :P

Nepps vika tvätt var det :))

Xoxo

De är äntligen mina...

2012-01-24 / 22:43:38
 Oh my!! Efter 2 års väntan på dessa skönheter är de äntligen mina tack vare syrran och hennes fina vän!! Jag är så lycklig.... En butik i Linköping hade utförsäljning av hela sortimentet och de sålde stövlarna med 70 % rabatt men fick dem tom för 78 % nedsatt pris.. Jag är verkligen själa glad, detta innebär att jag kan köpa ett par snygga hojbyxor också så slipper jag låna till sommaren, ingen billig hobby... ;))

Idag har jag och Nen träffats för snabbfika.. mys... men det var allt lite stressigt ;)
Nåväl var hos dietisten igår och fick en ny sorts ersättning till Malou, kan säga efter de 50 ml hon ätit idag så har det inte varit något ont i magen skrik ännu (ikväll har hon mest suttit uppe och myst <3 ) Världens gladaste tös minsann... Hoppas innerligt att det kommer fungera, för det är ju detta som skall användas till ersättning, mjöldryck, välling, gröt you name it... Men så måste läkarna gå med på att skriva ut ersättningen också (den är tydligen väldigt dyr att tillverka och jämförs med champagne för bebisar) Orkar inte med fler uppesittarkvällar pga magvärk :(

 

Shit fast jag såg vad denna kosta på apoteket 530 kr/ burk och jag som tyckte Althéran var dyr med sina 250 kr/burk, tur att man får det billigare genom sjukvården :S

ujuj imorgon börjar allvaret minst sagt och jag är riktigt nervös hihi

Snygga till frillen och sen hoppa i bingen :)

Xoxo

Uppesittarnatt

2012-01-21 / 00:43:20
Typisk uppesittarnatt med en liten som har ont i magen :( jag ökade grötportionen lite grann och glömde oljan så mitt misstag... funderar på om det skulle hjälpa med olja i ersättningen med.. men näe nu avvaktar jag med allt tills vi har varit och pratat med dietisten på måndag. Imorgon bitti skall vi på något på biblioteket - kan inte för mitt liv komma ihåg vad det var jag anmälde oss till, tror inte ens att jag lyssnade ordentligt men de andra sa ja till att gå så jag mummla väl fram ett jaja vi kommer också..

Hoppas T kommer hem snart och tar över är så himla trött...

Nästa vecka kör vi igång med full rulle från start igen med något att sysselsätta mig med varje dag.. och snart går vi in i februari..

Tandvärk och ventiler

2012-01-18 / 22:27:56

Hål i en tand, jamen de är ju strålande sa jag till Thommy denna morgon när jag slet upp honom ur sängen för att påpeka att dessa människor som skulle sätta in extra ventiler i våra rum nu hade kommit. Ventilerna ska vara för att minska de förhöjda värden av radon som vi har i bostaden.
Nu var det ju så bara att vi har ventiler i alla rum utom vardagsrummet, men förmodligen måste vi ju öppna dem också annars blir väl inte skillnade så stor av värdet. Prisade vare mina nya hellyhansen sockar som skall hålla mina små fossingar med sidosporrar varma..



Jag har sagt det förut och jag påpekar det igen för att ni skall ha nöjet att påminna mig den dagen jag ändrat mig.. Hur kan man genomlida fler graviditeter än 1.. fötter som flyter ut, rubbade värden, tänder som faller sönder och skinn på magen som dallrar och kommer vara ett jäkla sliit med att fylla ut med nya magmuskler för att inte tala om klåda, torr hy, blödningar och fett hår av alla kassa hormoner... Men hur tänker man egentligen och varför i hela fridens dar är det ingen som säger något om det?!

Jaja det var bara en liten parantes, för att återgå till hålet i min tand, bara för att jag i början av december fick hem ett brev om att det nu är dags för den årliga tandkontrollen började det ila i mina tänder, jag har använt tandtråd, borstat med liten borste, stor borste och agerat fluortant åt mig själv men inget tycks hjälpa och nu har det gått så långt att jag knappt kan dricka vatten utan att det ilar i tänderna, så då blev jag lite irriterade och började gräva i hålfanskapet som sitter i tandfan för att förfina mitt språk lite - det hjälpte inte heller! Så nu blir jag tvungen att kliva upp kl 07.00 imorgon för att ringa och hoppas att de ska ge mig en tid snart, nu ångrar jag bittert att jag inte tog den där tandförsäkringen förrförra året...

Annars har dagen varit toppen, jag bestämde att vi skulle åka till Åby badet för Lo:s första riktiga dopp, så hon fick lite mer yta att agera ut på än vad badkaret har att ge.. :) Blev hur bra som helst och hon doppa huvudet och sprattla som en fisk på torra land medan jag och T flängde omkring med henne, så tacksam för att lilltjejn verkar tycka så mycket om vatten.. Vi var helt slut när vi kom hem, men det var definitivt värt det skulle bara varit i 20 min men skvätte vatten i nästan  en timma... Vi höll oss till denna mysiga plats idag, där var varmt o gott, men om nån månad eller så då ska hon få spana in djungeldelen :)



Nu har det inte blivit riktigt som vi planerat heller men hur ofta blir det egentligen de..? T är åter på jobbet ett par dar i veckan så framtiden ser en aningens diffus ut kan man väl säga, Känner mig väl inte riktigt redo för barnflicka ännu haha jaja det host host löser sig väl hrkl.. Lillebror har en ny hobby på Åland och det är att skicka en fin bild om dagen till mig från dopet, jag går ju här och väntar varje dag på att det skall landa ett fint kort i mejlboxen.. ;) Underbara fina syskon jag har!

Nu är det nog bäst att jag springer ner i bingen och nockar mig själv så jag orkar upp imorgon bitti, tror det blir en lång dag med tanke på hur det gick sist Lo vaccinerades och det nu är dags igen.. Igår blev hon nämligen 5 månader :S

Nattinatti

Lillkusinens dop

2012-01-16 / 12:03:20
Var på ett toppenmysigt dop för Sofia, dvs Ts yngsta kusin som är 4 veckor yngre än Lo, vilken skillnad säger jag bara, Lilla S var så lugn och sa knappt ett pip, Lo surar, grinar och ställer sig i brygga när hon inte får som hon vill eller tillräckligt med uppmärksamhet. Men det var en fin dag.
Tror jag lyckades lösa problemet hos myndigheterna idag.. gillar inte när det inte bara flyter på.. Ett samtal kvar idag, men det får bli efter frukosten för nu jag har suttit och plitat flitigt på mina ansökningar :)
Nu vill jag bara att Lo ska börja sova om nätterna för gud så irriterad jag kan bli alltså, underbara barn som inte inser hur viktigt det är att sova för att utvecklas.. eller att hennes mor behöver sova för att inte invecklas.. :P Får gå upp en gång i timman S/ Snaaark...

Tuffaste veckan i mitt liv

2012-01-13 / 20:52:40
Tuffaste veckan i mitt liv helt klart... Skön start på det nya året och till råga på allt har jag gjort fel i pappersarbetet till myndigheterna, så himla irriterande, så skickar de ut sina papper på en fredag så att man inte hinner ringa och prata med dem utan får vänta hela helgen för att få ordning på det...
Sitter ikväll och tröstäter mandelmassekakor my favorite och bestämde mig för att jag absolut inte har tid med att gräva ner mig utan från och med imorgon tar vi nya tag, livet väntar inte på att man skall hitta tillbaka utan fortskrider ändå.
Var och inhandlade ett riktigt läckert fodral för presenkortet jag fick i 25 års present av Nen, Micke och Linda så nu blir det till att bege sig ut en dag så man får användning för det.
Blev påtvingad ett samtal idag också :) , så nu är ett avklarat, ett kvar att ta hand om men det får bli på måndag. Jag är tveksam till mina chanser att lyckas med tanke på föregående år men hoppas kan man ju alltid... Skulle vara väldigt bra för framtiden.
Imorgon var det dop igen :) hoppas på lite sovmorgon innan bara för annars vet jag inte om jag orkar vara trevlig. Har nog inte varit det på hela veckan faktiskt. Hade en "dam" som jobbade sig med sin hund när jag var ute och gick med Wilma, så henne skällde jag ut efter noter, höll på att köra över en gubbe efter att jag och Nen varit och fikat utan barn hör och häpna ;) Så man kan ju lätt säga att man har sina ups and downs..
M gjorde sin första riktiga armhävning igårkväll och lyfte hela sig från golvet, helt galet vad stark hon har blivit!

Tabbar man gör...

2012-01-09 / 23:33:12
För första gången någonsin så känns det som livet står still, det händer och sker så himla mycket runt omkring men ändå står allt still.. Fick ett mejl idag som påminde mig om varför jag ogärna svarar i telefon, öppnar mejlen eller en del sms.. usch denna obehagskänsla av alla måsten och krav... Alldeles för höga ambitioner och känslan av att ta fel beslut som gör att man inte är nöjd... näe detta känns inget vidare.
Antar att jag får ta mig i kragen och ta tag i detta imorgon och inse att jag är besegrad :( Så fort det är avklarat skall jag lägga över det som ett av föregående års misstag helt enkelt.
Lillan sover fortfarande dåligt men det får vi väl leva med. T är hemma och pysslar om oss så gott det går.. Till helgen skall vi på dop igen... och jag är som vanligt trött.. :) Men men..

Dopdagen

2012-01-08 / 19:21:54




Ja en del uppskattade talet mer än andra kan man väl säga och jag tror nog att jag lägger upp lite roligare bilder när lillebror som agerade fotograf lägger skickar över dem för vi har en hel del suddiga bilder :) Men det var en underbar och känslosam dag...

Puss