Biverkningar - positiv upptäckt

2011-05-28 / 16:38:03
Idag inhandlade jag något som jag egentligen hade tänkt köpa för länge sedan, men har varit av åsikten att de är en aningens dyra så därför struntat i det.. men efter gårdagens arbetspass, sittandes i kassan med benen rakt ner hela dagen så var det bara att inse benen ser ut som två tjocka jag vet inte vad av all vätska.. och idag när jag vaknade kunde jag knappt gå för så ont hade jag i fötterna.

Nepp ett par stödstrumpor sitter numera på mina fötter, hade jag vetat hur goa de var att ha då hade jag köpt dem för länge sen, fötterna slutade värka 5 min efter att jag fått på mig dem, och benen känns inte alls lika tunga.

 Mabs, medicinsk stödstrumpa för trötta/svullna ben.

Nu vill jag bara komma iväg till Allum, oj det är inte ofta jag säger, men de har något på Vero Moda som jag väldigt gärna vill ha... Sen leker livet igen. Är ju bara att inse att det är lika viktigt att ta hand om sig själv nu som tidigare :P tur att jag har T som hjälper mig extra mycket... <3
(Jag har faktiskt reflekterat över detta med att vara bortskämd med att ha en man som gör så mycket för mig... 1. så är det ju faktiskt inte jämt. 2. beror ju på vad/vem man jämför med. Men bestämt mig för att det just nu faktiskt är helt rätt, han sliter inte med att jobba, plugga och släpa på räkan... men han går ut med Wilmisen mycket oftare än jag, vilket uppskattas, jobbar jovisst och stöttar mig extra mycket nu när det är mycket runt omkring)

3 dagar kvar i skolan.... den 31 maj sitter jag och skriver sluttentamen, så då får ni hålla tummar och tår för att det går vägen ;)) Men det kommer bli några supermysiga dagar i Malmö med syster och få spana in deras nya lya..

Idag tentaplugg imorgon jobb & tentaplugg... Fullt upp men det kommer bli bra.

I torsdags var jag och jobbade på morgonen 8-9, sedan var det tentaplugg 10-16 och föräldrainformation 17-18 Så det var en lång dag och jag sa till T; gud vad skönt det ska bli att sova och inte behöva göra något annat än att sitta med böckerna på fredag, tji fick jag för 8.00 ringde de från Hemköp... Men de är så mysiga där, underbara arbetskamrater har man..

Snart börjar föräldragruppen också, så det är inte konstigt att man börjat fundera kring allt extra mycket och planerar när det bara prackas på en informationer och grejjer kring det som komma skall....

Längtar till att få spana på alla prylar och kläder som vi själva använde som små :))

Detta var ett inlägg om livet som gravid.

Kanske blir mer av nu när vi närmar oss och hjärnan ställt om, bytt fokus...

Idag träffade jag en tidigare bekant som n...

2011-05-25 / 01:10:50

Idag träffade jag en tidigare bekant som noterade lite fint att jag visst har lagt på mig och blivit lite mer bastant.. Jag svarade med att tja så brukar det ju bli så här i slutet och vi pratade vidare. När frågan kom om jobb och dyl efter examen kände jag men kan man bara inte få vara nån gång och njuta av alltihop.. Och svarade att jag nog tänker vara hemma innan bebisen kommer, då gick det upp ett ljus.. Aha det är därför du gått upp i vikt.. newsflash of the day, I am pregnant! Men människan är ju inte den första att tro att jag druckit för många öl och därav magen.. Tur att man har en mysig BM att prata av sig till hihi Nattinatti

Telefoner, blåst, skola..

2011-05-24 / 12:03:14
8 dagar kvar, tiden bara springer iväg och nu närmar vi oss med stormsteg, ska bli riktigt skönt när detta är över och man vet att man inte behöver plugga in något över sommaren förhoppningsvis, har ingen lust med omtenta nere i Malmö i augusti :P

Det känns lite som att denna vecka inte räcker till pga dålig planering, irriterande.. men det är ju bara att gilla läget är ju människor som är inblandade. suck

Jag måste göra något åt denna envisa telefon "fobi" det är så energikrävande när telefonen ringer hela tiden och man vill svara men det gåår bara inte.... Det var väl därför man uppfann sms och mejl.. Jaja det är ett problem som finns endast i hemmet inte på jobbet... Så jag har mina aningar om vad som är bakomliggande.

Idag har jag flera samtal att ringa. Sen får vi se vad som händer.. ska väl tentaplugga lite, åka ner och mäta räkan och lite annat smått o gott.

Tråkigt att det blåser så idag dock.

Xoxo

Helg underbara helg

2011-05-23 / 11:16:21
Sommarkänsla, här är fullt upp men underbart härligt..

I fredags var jag hos Linda och hälsa på som skrivet och det var så skönt att äntligen ha tagit sig i kragen och kommit iväg som man tänkt så många gånger förr.. När kvällen kom var det skolarbete för hela slanten så jag kunde bli hel ledig hela helgen ;))

I lördags följde jag med och tittade på Go Cart turneringen, det mest irriterande med dagen var att jag inte hittade kameran när jag skulle åka, hade väl varit något att fotografera den fantastiska 2a platsen och få bildbevis på världens vitaste karl. De hade varit ute och svirat fredag natten o lille T som sällan blir dåligt har jag sett i bättre dagar :P självförvållat!




På kvällen skulle jag följt med ut var menat men efter att ha hållit igång sen halv 5 på morran så gick det inget vidare trots en powernap så jag bestämde mig för att göra det enda rätta och krypa ner i soffan med en tallrik jordgubbar och titta på fairly leagal ;)) Roande var det.



Eftersom jag nu inte gjorde det jag tänkt på lördagen, så ägnade vi den heliga söndagen till Wilma, T bada henne medan jag röjde upp i hennes rum, möblerade om och putsade väggarna.. Jag blev riktigt nöjd med resultatet, samtidigt bakade jag bröd och tvättade. Slocknade på studs den kvällen :)

Är ju som sagt bara 9 dagar kvar till examen och skall man ha lite kalas hemma då bör det väl vara i någorlunda skick.

Annars spanar vi på säng till räkan, vagn och lite annat smått o gott ;)) Är ju typ bara runt 70 dar kvar..

Xoxo

Pälsmatta a la Wilma

2011-05-19 / 15:04:20

Det är vad vi dras med varje dag, man kunde ju hoppats på att det skulle bli bättre nån gång men icke, här blir det bara värre för var dag som går..

Har börjat borsta henne med min Furminator 1 ggr/ dag nu och ska iväg och inhandla majsolja till henne med förhoppningen att det kommer lugna ner sig snart.. hmm Jag begriper bara inte vart all päls kommer från.. Har inget minne av att det stod extrem fällning på GD när vi köpte henne, fast å andra sidan stod det inte heller att de dregglar heller, sååå man får ju ta det för vad de är, borde vant sig efter 5 år... 

Övar och planerar för coachingsamtal.. tror att jag är lite duktigare än för en vecka sedan. Men vi får väl se.
Annars går jag mest omkring och är aptrött.. Ska inte sova middag idag!! gjorde jag inte igår heller och fy vad dåligt jag mådde.. ont i magen, halsbränna, trött, snurrig... you name it, sova är galet viktigt nu...

12 dagar kvar till skolan är slut - längtar... ;)

Xoxo

Myslördag

2011-05-15 / 15:11:36
Jopp så var det lördag och T var denna gången med och körde runnet för att samla in pengar till BRIS - barnens rätt i samhället. Synd på vädret bara som var så ostadigt hmm
På kvällen sen begav vi oss till Hardrock för en dejtkväll sånt skall man ju unna sig har jag hört :P Var jättemysigt och maten smakade bra. Sen skulle vi gått på bio och sett Arthur men det blev en hyrfilm hemma i soffan och titta på DUE DATE, måste säga att den var riktigt bra.
Så en riktigt lyckad kväll trots regnet. Men så trött jag är nu, har pendlat mellan att sova och plugga och meningen är att vi skall bege oss till vallokalen för att rösta inom ett par timmar.
Inget jag har lust med när de slarvar, men T tycker att det är mycket viktigt att vi är med och påverkar.
Ska ha ett coachingsamtal innan onsdag för det är den kursen som jag läser nu - någon frivillig?? ;D
Roligt med en mer praktisk kurs igen som inte innhåller så mycket skrivande. 17 dagar kvar i skolan sen är det examensdag och sommarlov!! Yey

Nordstan/Utbildning

2011-05-13 / 12:10:46
Fullt ös, igår och idag står vi i Nordstan och pratar utbildningar som kan sökas inför hösten.. Lite roligt är det måste jag erkänna och många bekanta ansikten som man träffat på under åren ;)

Synd att vädret är så upp o ner idag så man känner sig änna hängig. hmm hoppas det ljusnar snart så man åter är på topp :))

Kom även med förslag till chefen hur vi kan marknadsföra skolan ännu mer hihi Ja marknadföring är inte riktigt min grej men det är alltid roligt när man kan komma med lite nya ideér och hjärnan får jobba lite :P

Men nu är det bråttom...
Xoxo

Vi kan inte röra oss nog så mycket...

2011-05-10 / 16:45:27
Även denna dag är det dunderväder och valet mellan att ta hojen till jobbet eller cykeln övervägdes av cykeln. För det är så avkopplande. 2.3 mil blev det efter att ha tagit sig fram och tillbaka.
Sedan var det hem för en promenix med Wilma och gubben innan han begav sig till sitt jobb. Det verkar inte sämre än att vi skall promenera hela familjen inkl. svärmor och svägerska till Bergsjön. Mycket motion i hushållet blir det trots omständigheterna haha här tas ingen hänsyn :P

och inte sovmorgon innan helgen men det är väl lika så bra, då kommer man vara redigt trött iaf för det var värst så dåligt jag sover nu igen.. ja det går ju upp o ner det där hela tiden.

I söndags var jag ute och körde med HDn och njöt av känslan som fortfarande ger mig gåshud av att gasa upp och känna DET! Helt smärtfritt gick det visserligen inte, för där hojen är parkerad just nu, är det ett jäkla meck för att få ut den ifrån och den väger typ liiiite, det var ett träningspass som hette duga om inte annat. Men vad nöjd jag är när jag kan själv! Bästa känslan helt klart.



  

Här om natten tittade jag på kunskapskanalen, en bra kanal ur många avseende, tex. du kan bli hjärntvättat, kultiverad eller sova till den.. Men iaf då tittade jag på TED med Hanna Rosin som pratar om kvinnors framgång. Hon påtalar även vikten av att vi delar med oss av detta till yngre familjemedlemmar och pratar om det inom familjen så inte chocken skall bli för stor för pojkarna när de växer upp att de kanske har en annan uppgift i liven än vad de hade tidigare. Ett både intressant och tänkvärt avtryck som jag absolut tycker att vi kan ta med oss, snart kan vi nog säga; - Bakom varje framgångsrik kvinna står en man! istället för det omvända. Om vi nu behöver dem alls. Men jag kan nog tycka att det är skönt att få stöd och uppbackning av T vid olika tillfällen.

 


”Men nog om mig, låt oss tala om dig istället.. Vad tycker du om mig?”

- Bette Middler

Xoxo

Guldhedstornet café

2011-05-07 / 19:43:48

Som sagt så begav vi oss iväg på en liten tur idag när T kommit hem från BAR eventet som jag skrev om i tidigare inlägg. Han överraskade med att bjuda på fika i Guldhedstornets café :))



Där satt vi längst upp och blickade ut över Göteborg och njöt av fika och vackert väder..







Jag i min kexchoklad som man har varierande åsikter om :P Men den är väääldigt bra att ha under hjälmen. Väldigt bra!! ;)



Ikväll vet jag inte vad jag ska hitta på bästaste sällskapet jobbar och T är ute på andra äventyr..
Xoxo

BAR

2011-05-07 / 14:43:37
Idag är T med och kör i tåget för BAR (Bikers Against Rape) som är en kampanj mot kvinnovåld, våldtäkter och övergrepp där pengarna går till olika kvinnofrämjande verksamheter som kvinnojourer och liknande. Ett otroligt vikitgt event!!

Hade jag inte haft så mycket skolarbete då hade jag suttit med på hojen för detta ändamål. De börjar tåget vid HD-House i Mölndal  idag den 07.05.2011 kl 13.30 - 15:00.

En del saker är viktigare än andra att vara delaktig i. Men jag får se det så här, bara 24 dagar kvar i skolan. Nästa gång kan jag vara med...
Förhoppningsvis blir det en liten fikasväng för mig och T när han kommer hem igen.

Xoxo

En känslomässig bergodalbana...

2011-05-06 / 22:19:43

En känslomässig bergodalbana är vad man kan kalla den perioden jag går igenom just nu. Saker som jag annars inte bryr mig om det minsta tar uppenbarligen en hel del plats i huvudet och gör att man blir mycket känslosam. Ta bara den tråkiga biten när du ska acceptera att du går upp i vikt, (när man alltid fokuserar på att gå ner) helt galet, lägg till kommentarer som du hör av andra och adda kommentarer som kommer från din bättre hälft, sen plussar du på kläderna du har i garderoben och irritationen över att inget passar och avslutar med att vara trött, grinig och förbannad över varje sak som nämnts tidigare på listan!

=> detta leder givetvis till att du blir ledsen och bitter på omgivningen, som, precis som vanligt bara inte kan gilla läget, göra en liiite glad för en stund genom att ställa upp, visa uppskattning för det man gör, vara raka och säga som det är och avslutningsvis inte vara så ego!

Usch jag föredrar mig själv med aningens bättre självkänsla, mindre trötthet och attityden what ever, gör som du/ni vill!

Gnällig jag är!

Igår var Nen o jag på gymmet iaf, o gött var det, skulle verkligen behöva dit inom kort igen och rasa av en del av allt som florerar i huvudet.. Mycket i skolan nu sista kursen också och en del på jobbet med inför avslutningarna där. var i stan o spana i butikerna och på folk över en fika ;) Väl hemma var jag på solskenshumör i 1 timma, men det rasade inom loppet av 5 min :'( Sen var det kört och det hänger liksom kvar fortfarande..

Idag var jag o paps på biltema för att inhandla ett kedjeskydd till min cykel men jag måste villigt erkänna att jag fattar ingenting, o inte en manual till skiten heller om vart delarna som följde med skall sitta eller hur man får dit skiten.. irriterande, eller så är jag helt enkelt för trött.. Nya tag imorgon..

Nattinatti...

Jag är inte helt nöjd...

2011-05-04 / 22:20:33
Jag är inte helt nöjd med alla arbeten som passerat under åren, inte heller nu.. men får försöka hålla ut ett tag till kan jag tro innan jag lägger ner för att ta nya tag om ett år hmm helt klart behövs en paus från arbetsmarknaden. Det finns en orsak till att jag borde vara chef och det är ju att jag skulle göra det så galet mycket bättre än många chefer som passerat förbi under mitt korta arbetsliv som dock innehåller en gedigen lista med arbeten.

En riktig kass dag som slutde med tröstätande av glass och en massa tårar till Greys.

Love

Studentklänningen

2011-05-02 / 19:20:10




Nu hoppas jag att den kommer med posten vilken dag som helst och att den sitter som ett smäck och att jag inte ser ut som en köttbulle om 29 dagar :S

Jag vill vara fin fin fin även om T säger att jag kommer vara den fiiinaste köttbullen sååå var det inte rikitgt så jag tänkt.. :P

Sommarväder

2011-05-02 / 11:14:21
om man klär sig ordentligt ;) Solen skiner men det blåser kallt... 
 
Månaden slutade sådär, så nu kan man säga att nedräkningen har börjat till nästa år, om ett år kommer det nog flyta igen, men ett år är ju ingen evighet eller hur, ett år är 365 dagar av ditt liv. Det kommer gå bra.

Imorgon ska jag åka till Malmö för examination av WPLG arbete, sedan börjar den nya kursen som är på 7.5 hp och sen är 3 år slut! yey Då är det sommar och sol som gäller ;))

Igår var jag nere och hämtade min cykel och ett gummiband till mitt cykelstöd, de tycker jag är en trafikfara så ett gummiband var ett måste hihi
Ni skulle sett dessa goa gubbar när Wilma ställde sig i mitten av ringen och skakade lite lätt på sig, dreglet yrde, då var de inte så kaxiga längre när de slängde sig åt varsitt håll för att ta skydd :P

Sen var det tv:mys för hela slanten...
och klappa räkan i 2 timmar för att förundras över att den flyttar magen och svarar samtidigt som vi tittade på blod, mord och urtappade inälvor...

Xoxo