Malmö weekend ♡

2013-09-29 / 22:42:59
Nu har jag och M haft en riktigt mysig helg hos systeryster, men jag har helt klart gått utanför gränsen för min vanliga kost och det känns ikväll, varav jag fortfarande sitter uppe trots att tidig morgon vankas med lång arbetsdag... (längtar till tisdag och gymmet!!)fredag på g till jobbetlördag awsome lekplats

högre gunga högre!Efter ytterligare en utflykt med lite klädfynd och dunderväder under söndagen så begav vi oss hemåt med tåget igen
att åka tåg med liten var inte lätt, men så här i efterhand kan vi konstatera att det var himla mysigt bara man tar allt med ett stort mått av jaja...

Alla log stort när M satte igång och sjunga bäbä vita lamm har du ull..
lilla snigel lilla snigel lilla snigel kramar dig ♥♥

Nu är helgen åter slut och imorgon vankas jobb..
Natten

ingen träning idag..

2013-09-24 / 06:33:10
Har ont i nacken så det får vara idag.. Nya tag på torsdag istället... så typiskt..

Men det är bäst att vara rädd om sig..

Allt för att slippa motionera, eller?

2013-09-23 / 21:02:07
Den här dagen blev ju inte riktigt som jag hade planerat. Skulle cyklat in till stan som jag skrev tidigare men jag kom inte mer än en km hemifrån innan jag for i backen med cykeln. En mamma med två barn bestämde sig för att korsa vägbanan efter kurvan i backen och såg förmodligen inte att jag kom på cykeln. Det hade regnat under natten och alternativen som fanns var att köra över till fel sida av vägen och krocka med en bil, köra in i trottoarkanten och förmodligen slå mig fördärvad eller bromsa. Jag valde att bromsa för att inte klippa den lilla flickan som gick sist i paraden.. dessvärre var det glashalt så jag fick sladd och åkte ner i backen för att glida en bit med cykeln mot mitten av vägen där bilen kom. Som tur var stannadw föraren så vi slapp krocka. Mamman hade stannat och såg chockad på mig samtidigt som hon säger - du ska inte köra så fort i backen det är farligt.. samtidigt som hon går över på andra sidan vägen. Mitt svar blev - Man går inte rakt ut i körbanan där inget övergångställe är heller.. Jag fick ju bromsa pga av er och det är halt på vägen!!

Sedan hoppade jag på cykeln och fortsatte till jobbet. Ringde T som fick hämta mig och köra mig in till stan för att jag skulle hinna.. Så inget cyklande där inte. Vid lunch hade kroppen kommit ur chocken och jag blev lite illamående och yr men inget som inte var hanterbart. Fick dock jäkligt ont i kroppen. Hade ju tagit smällen med höften och armbågen så nu ser jag helt misshandlad ut.. Ska bli intressant o se om jag lyckas ta mig ur sängen imorgon.

Ja så kan det gå.. Promenerade hem i maklig takt denna dag och kände mig så tacksam för att Ödet hade sagt att jag skulle fråga T om han kunde ta M till förskolan trots att han jobbat natt så att jag var ensam på cykeln...

Nattinatti

Det blev som jag hoppats...

2013-09-22 / 20:12:27
Det blev ett kyrkligt besök trots allt, vilket jag är väldigt glad över.. Var så lugnt stillsamt och fridfullt. En bra plats för eftertanke.
Dagen handlade om att förlåta, girighet och att dömma andra människor. Vem är jag att dömma en medmänniskan, vi har alla en orsak till att vi gör som vi gör och tänker som vi tänker. Det handlade även om rikedom och hur vi delar med oss av den. Olika typer av rikedom som kompetens, medmänsklighet, stöd, tröst osv. att vi ska finnas för varandra i samhället. Som sagt många tänkvärda ord.

Sedan bjöd svärmor på fika och vi pratade en stund innan det var dags att ge sig på dagens sysslor för att förbereda för veckan.

Hade egentligen velat gå på en promenad men det är ju inget roligt när det regnar så som det gjort idag. Känner mig iaf mycket lugnare än på ett bra tag. Fått ordnat med hårinpackningen och ansikte under kvällen nedan M gjort allt för att sätta käppar i hjulet... en riktig busunge, kan lätt sammanfatta det med att vi varit en aningens osams ;P

Nu blir det till o läsa lite innan natten faller på. För imorgon är det jag som börjar dagen med ett cykelpass till stan.. Skönt att starta med en tur på strax över milen.. nja vi får väl se morgon är alltid morgon fortfarande :)

Xoxo

Vilohelg

2013-09-22 / 09:40:10
Stillsan helg, i fredags var jag så där toktrött så att man knappt orkar hålla ögonen öppna.. sen hade jag filmat hela dagen och satt o kika på det under kvällen haha ja man förändras inte mycket alltså ;) (fast en tur med kärleken orkar man alltid)

På lördagen var jag o M ute på långpromenad i 2 timmar sedan var det middagslur som väntade innan jag tog ytterligare en promenad på 1 timma så var jag uppe i mina 15000 steg jippi. Idag får det bli vilodag.

Ska snart göra mig iordning för att ta en tur till kyrkan. Men det beror på om M kan vara hos farmor eller ej för jag vet hur trist det är att vara liten och sitta still en längre stund :D T sover för han jobbar natt som vanligt.. Härligt mycket vi ses numera or not :/

Nepp dags att sätta igång...Sep. 21, 2013

2013-09-21 / 23:33:48
Klockan var 20.40 jag låg i sängen efter en lång dag... gick upp tidigt för att hinna gymma innan jobbet. Lagom mycket folk precis som sist 4 st :) Körde ett rejält benpass men är ändå tröttare i armarna än benen nu...
Kom först till jobbet trots att jag var sen men det beror ju på hur man ser på det eftersom jag gör mig iordning på plats. tycker det är skönt att slippa gymduschen.
Skulle filmat mig själv idag och hade avsatt tid för ändamålet men filmkameran dök aldrig upp... sjukt irriterande!! tycker inte om att behöva förlita mig på andra hela tiden. det tar för lång tid! Nu måste det bli av imorgon för nästa vecka är det fullt upp :/
När jobbet väl var slut så cyklade jag hemåt. kom ca halvvägs för sen hämtade T upp mig för att vi skulle köpa skor till M. (fick även köpt ett par till mig själv också för hela 75 riksdaler ;) fynd

Träning :)

2013-09-17 / 19:21:19
Idag gick träningen bra.. körde inte slut på mig själv även om jag verkligen ville. Insåg att jag glömt handduken hemma då är man tacksam för att ha nära till jobbet och duschen :) De hade lite roligt åt att jag studsa in utan ett ljud i träningskläder och kom tillbaka 30 min senare med ett go morron.. Ja det var helt enkelt så att jag behövde pudra näsan ;)

Uf känns dock att man ätit sådant man inte tål det sista. Mjölkprodukter fy vad besvärligt med pizza ack så gott..
Imorgon ska jag på utbildning i coachande förhållningssätt, kan behöva lite repetition.. Man glömmer metoderna som man lärt sig i samtalsmetodik om man inte använder det... blir så mycket mer information med vuxna.

Nåväl träningen gick bra, jag hann hämta M innan de hade möte på f-skolan även om jag inte trodde att jag skulle göra det.

Inget bra på dumburken heller :/

fitness24

2013-09-17 / 06:45:11
Om 30 min är det jag o lo mot dagis och sedan jag mot gymmet för första gången på länge... teckna ett nytt kort igår.. så nu ska vi se om jag lyckas gå 2 dgr i veckan under hösten :)

Börjar senare idag iom att jag jobba lång dag igår. Har varit lite anti detta tidigare. men ska jag nu gymma så passar det ju bra ;)

Xoxo

:/ Söndagsångest

2013-09-15 / 21:05:28
Bästa och värsta helgen i mitt liv. Har haft en underbar helg med familj och vänner.. festen i fredags slutade dock inte som jag hade hoppats och morgondagen känns som.. Söndagsångest var längesedan minst sagt..
Men det är bara att bita ihop.

Kalaset var iaf lyckat tack vare Ts otroliga insats <3
Jag själv återgår till min grundplan att leva i nykterhetens tecken för en lång tid framöver.

Ja dåå är man väl vuxen...mini fick fina presenter och underbara farmor kom även hon på kalaset.
Love to you all!!

Nu ska jag försöka sova trots en stor klump i magen...
Natti

Glasögon.. hmm

2013-09-12 / 20:30:49
Kände mig lite hängig igår men överlevde. Gick tidigare från jobbet för att hinna till optikern och kom dit i god tid. Vad som irriterade mest var att de var sena så jag kände mig stressad när det väl var min tur. Fick iaf konstaterat att det är dags för glasögon på heltid och att de jag har inte passar mig överhuvudtaget längre då de är för starka. Så nu kommer vi till beslutsångesten istället. Vilka bågar passar mig och är sköna till det mesta.. hmmm men det hann jag inte titta närmare på eftersom Malou ramlat och slagit huvudet i dörrposten på dagis så det var bara att trampa iväg i hög fart för orolig blir man ju när det finaste är näst intill otröstlig...
Nackdelen var ju att med en förkylning som ligger o lurar så ska man ju inte ta ut sig :/ osis o det har jag fått känna idag. Huvudet har värkt och varit som fullt av bomull. Har nästan inte kunnat tänka klart.. vilket lett till en del inte så genomtänkta kommentarer på jobbet. menmen ingen idé att gråta över spilld mjölk.
Imorgon var det meningen att M skulle ta Lo på kvällen då T jobba o jag ska på invigning. Men det slipper han nu när T fått byta till dagpass.. :) Nu är det bara o hoppas att jag inte behöver vara sämre imorgon utan orkar med dagen. Ska på konferenser och möten hela dagen. Undrar vad man kan ta på sig som passar både på jobbet och på fest senare.

M hade iaf klarat smällen bra för hon var vid gott mod när jag väl kom fram till dagis och vi är nog mest bara trötta.. så nu blir det tidig sovtime för 4 e gången denna vecka Nattinatt

good morgon

2013-09-11 / 05:29:53
känt mig hängig sedan i söndags och igår fick jag riktigt ont i halsen. det hänger i. :( druckit vitlök, honung, ingefära, citronvatten nästan varje dag.. missade det dock i förrgår o nu fick jag sota för det.

Nu ska jag iallafall studsa upp och snygga till mig inför jobbet. Blir även en tur till optikern innan jag hämtar Malou idag. Behöver verkligen se över mina små arbetskomipsar som hjälper mig att sjunka in i nya världar. Snart är boken färdig läst :)

Vill bli frisk nu! uf har invigning på fredag kväll och kalas på lördag så detta går bara inte...

God morgon,

2013-09-10 / 06:10:20
underbara tisdagmorgon :) skulle gå upp tidigt o träna idag men med känningar i halsen får det bli lågintensiv träning. dvs promenad till jobbet. Å andra sidan får jag samlat på mina steg.. Jag kommer sällan eller aldrig upp i de där 10000. än mindre målet om 15000 per dag. Förhoppningsvis blir det lättare till vintern när cykeln får stå kvar hemma.

näe om man skulle studsa in i duschen så man kommer igång...

God morgon alla fina!!

Träningstankar

2013-09-09 / 22:30:00
Att det ska vara så krångligt med stavningen när man bloggar från mobilen ;)
Det blev en lång dag men jag lyckades klämma in lite hopprepsträning och styrka när jag kom hem. Nackdelen att träna på kvällen är att jag blir lite för pigg för o komma i säng när jag ska..

Funderar på o skaffa gymkort och börja lyfta skrot två dagar i veckan. Frågan är om motivationen håller i sig :/ Speciellt med tanke på att den enda tiden som finns är innan jobbet mellan 6-7. T jobbar ju som oftast kvällar och nätter så att gå efter jobbet hinns inte med.. Lite trist att träna hemma nu och behöver en ny utmaning...

Jag får inte fundera förlänge bara... :)

Nattinatt

måndag morgon

2013-09-09 / 06:43:13
Klockan är 06.40. jag har sim vanligt vaknat av mog själv :) helt ok. idag är som varje måndag en riktigt läng dag. men det gör inget.
Jag lever fortfarande på velgen som varit, vackert väder, Borås bad, filmkväll och långpromenader...

dags att stiga upp..

xoxo

morgon

2013-09-06 / 08:13:00
Ibland är det väl ändå tur att hjärnan ställt in sig på att vakna en viss tid..
Igårkväll gick jag o lade mig kl 21.30 för att hinna läsa en stund. Som vanligt försvann jag i orden av en skönlitterär verklighetshistoria och hade svårt att lägga den åt sidan. 22.30 hade jag inge annat väl om jag skulle orka med sista arbetsdagen på veckan. Jag tittade så klockan vat ställd och somnade. När jag vaknar tittar jag ut genom fönstret och tänker, oj vilken fin dag det kommer bli och så ljust... LJUST!
flyger upp tittar på mobilen, stendöd. sedan följer en timma av slit och diskussioner då M ville stanna hemma och leka. Jag som har apt och studiedag med utbildningar. T som jobbar natt igen vilket gör att jag måste gå tidigare från jobbet.. hua.. snart är denna hemska dag till ända!
Jag har fått erbjudande om utgång i helgen. Som det ser ut nu så har jag absolut ingen lust utan att jag vill vara hemma o mysa med Lo...
T är förhoppningsvis ledig och vi kan få en dag tillsammans denna vecka. hmm.. Det känns precis som när han jobbade på båten. Fast då var det bättre när han faktiskt var hemma varannan vecka.
Näe nu är jag snart på jobbet, åker kollektivt eftersom vi inte ska vara på samma ställe i em.

Åt dundergo frukost, yogurt med hemlagad müsli med gojibär o banan.
Bakade ett morotsbröd som är så saftigt och mättande. behövs bara en pyttebit. Brödet är gjort på krossade linfrön, mandelmjöl, kokosmjöl och ägg.

ha en trevlig dag!

Recept tips :)

2013-09-01 / 20:34:14
Igår tog jag och M en spontantur till landet och hälsade på... slutade med att vi stannde till idag och hade kattmys, kokat äpplesylt, promenarat omkring och hälsat på morfar en sväng.. :) Det är så skönt att komms hemifrån lite emellanåt speciellt eftersom T jobbat så mycket natt...

I veckan har T roat sig med att göra iordning Ms rum med ny säng och lite mer förvaring, hon fick även bord och stolar så nu kan hon fika med sina gosedjur och rita bäst hon vill :D Så nöjd lilla flickan. Fast hon har givetvis kvar sin säng inne hos oss som hon knappt använder eftersom hon sover bäst hos sin mor o far.. Vi får väl se hur länge till det kommer att vara på det viset.

Jag har även hittat ett gott recept på frukostyoghurt som man står sig på fantastiskt bra.

1 avocado
1 banan

mixa ihop och ät med lite nötter på... dunder gott!!

mellanmål:
300 gr frusna bär
1 banan
4 dl kokosmjölk

mixa ihop till en smoothie = snabb energi

middag:

sötpotatis
nötfärs
chili
vitlök
kokosmjölk
salt o peppar

bryn färsen i lite kokosolja, i med alla kryddor, häll på kokosmjölken låt puttra en stund. vänd i den skivade sötpotatisen och sedan i med alltihop i en ugnsfast form 175 grader i 35 min tills potatisen blivit lite mjuk.. så gott!!Just nu har jag slängt in en nötstek med färska kryddor i ugnen på 100 grader som skall stå i ca 12 timmar.. längtar redan till morgondagen när man skall få smaka på detta långkok hade även 1 dl rödvin i :D

Imorgon är det åter måndag och jag inser hur helgen bara flög iväg... men jag har otroligt mkt att ordna med under veckan. vill bara att tröttheten skall ge sig..
Trots mycket sömn, hälsokost och extra vitaminer så vill den bara inte ge med sig :(

Nåväl dags att lägga lillan...
Xoxo