Nytt år nya möjligheter..

2012-12-30 / 23:55:36

Som alltid när vi närmar oss ett nytt år så hoppas vi på ett fantastiskt meningsfullt, givande och framgångsrikt år!!
Vi skall fira med samma gamla goda vän som varje år med den skillnaden att vi inte åker utanför Gbg utan håller oss till staden för att ha nära hem om M blir för trött :)
Året som varit har bestått mycket av jobb, regn, pendling och förkylningar av alla de slag..
När vi går in i det nya året kommer det fortfarande att bestå av jobb, säkerligen en del förkylningar men framförallt kommer den största förändringen att vara pendlingen som lugnar sig efter januari då jag kommer att börja arbeta inom Vuxenutbildning här i stan! Åter kan min kära cykel tas i bruk och vardagsmotionen är ett faktum. Dagarna kommer säkerligen bli långa men det blir mer kvalitet i det jag kommer göra..
Det som skänker störst tröst och som varit en stressfaktor är det faktum när tösen blivit sjuk och man svarar jag kan vara hos er och hämta henne om ca 2,5-3 timmar..

Imorgon natt firar vi inte bara att vi går in i ett nytt år utan jag och T firar att vi numera hängt ihop i 9 år.
Med det i tankarna ser jag verkligen fram mot vad året 2013 har att erbjuda..

Jag går även i väntans tider när det kommer till teknikens under då jag nu inhandlat en ny telefon för att vara up to date lagom till det nya året ;) det första jag skall görs är att hämta ut mina presentkort som inte går att öppna med min nuvarande telefon haha vilken ironi..

Gott nytt år och en riktigt god fortsättning till er alla!!!

Xoxo

Ledig :D

2012-12-21 / 22:23:00

Detta har varit en minst sagt omtumlande vecka!
Full rulle från morgon till kväll precis som vi vill ha det, bara inte denna vecka :/ Men nu är jag nog på bättringsvägen :)
En sak är säker, guu så skönt att det är jul och med det lite ledigt. Jag är fortfarande medveten om att jag än så länge bara jobbar två dagar i veckan men det är fortfarande så himla skönt med långledigt ;))

 
Man ska aldrig gå utanför dörren utan att piffa upp sig innan :P Nu kommer jag att titta på dessa bilder och minnas vilken avskyvärd natt som väntat innan vi hamnade i den här stolen..
Jaja så kan det gå... Det var en trevlig fotograf iaf.
 
Tycker det är så härligt att vara med nu när hon härmar allt man säger och gör.. Det bara lyser bus om henne var och varannan minut...
 
Nya tag 2013, under helgen skall vi förbereda för jul i gbg, nog för att det mesta är iordning men jag har tagit på mig att baka en chokladtårta så det kommer ändå bli en sväng till butiken :-/ kommer vara tjockt med folk..
 
Xoxo
 

Fotografering

2012-12-18 / 12:51:26

Efter en minst sagt tröttsam natt där vi återigen tagit oss igenom det man kallar magsjuka så borde jag av ren princip som verkligen tycker att man skall stanna hemma tills man tillfrisknat verkligen ha stannat hemma, dessvärre hade jag bokat in Malou på en ej ombokningsbar fotografering idag så det var bara att bege sig dit.. :-/ ni kommer ihåg hur jag såg ut sist vid detta sjukdomstillstånd, + att vi nästan försov oss så det var bara att kasta på sig kläderna o sticka iväg. En person per session stod det i kontraktet, hmm väl där får lillan sitta i mammas knä och för parfotografering, jag hoppade verkligen att de vet hur man returnerar bort kritvitt ansikte, svarta ringar under ögonen och klipper bort sliten joggingtröja ;P ibland alltså, sist vi var på fotografering för att just ta en bild på mig o lo ihop då blev de urkassa så jag köpte en på bara henne.. Nä det blir aldrig som man tänkt aldrig!!
Under em ska vi åka och hämta lillebrors vinst och förvara tills han kan köra hem den själv en OLW moppe hihi

Ska sova en stund innan det är dags för nya tag,,

Xoxo

(även julgranen har kommit på plats nu:))

Tågförsening

2012-12-14 / 21:02:44
Igår på väg hem från jobbet var tåget först försenat med 20 min, sedan när vi åkt en stund då dimmar de ner ljuset i vagnen och föraren säger i högtalaren:
- Jag har dimmat ner ljuset i vagnen nu som ni ser och orsaken är att vagn två inte ladda ordentligt, så om vi inte dimmar ner då blir varken jag eller tåget glada ;) 
 
De flesta på tåget flinade så smått åt hans kommentar, sedan tänkte jag: Detta tåget kommer aldrig att komma hela vägen till gbg, och mycket riktigt vi fick kliva av i Alingsås, där skulle vi få vänta i 14 min på pendeln. Tyvärr var även den försenad så 45 min senare kom pendeln och tog oss vidare mot gbg.
 
Det var en minst sagt trött M som jag hämtade kl 19.30 (då brukar hon redan sova sedan en timma bakåt i tiden) Men det gick bra hon var som alltid vid gott mod och flängde omkring i full karriär..
 
Idag på väg till jobbet kände jag minst sagt av gårdagen och var riktigt trött men det har flutit på bra ändå ;) tur att man har så goa elever.. När vi stannar i Vårgårda på morgonen då ropar de ut;
Stäng jackorna innan ni kliver av tåget, det är -17' så jag rekommenderar verkligen att ni stänger jackorna och drar ner mössorna ordentligt över öronen (jag gillar när de ropar ut lite information som man kanske inte förväntar sig :)) det förgyller dagen.
 
Helgen får ägnas till vila och lek, det är slitsamt att jobba två dagar i veckan :P
Hade planerat in ett nytt avsnitt av SOA ikväll men det verkar inte bättre än att det är uppehåll för tillfället :/ Vad ska jag då titta på innan John Blund kommer...??
 
Snart väntar en ny era i livet... 
 
Xoxo

Friskförklarad

2012-12-13 / 08:47:56

Läkaren såg absolut inget som visade på magsjuka så nu är tösen ..

Igår åkte vi pulka hela em och M var hur nöjd som helst :) även jag tog mig en tur ner för backen!

Nu är jag på väg till jobbet efter lussefirande på förskolan, och helt plötsligt fick jag en aha upplevelse när jag förstod varför M gått
Omkring och gjort vissa rörelser med händerna hemma ;)

Så fina de var..

Xoxo

Kom och hämta ditt barn..

2012-12-11 / 16:12:06

Jag förstår mig inte på detta med förskoleverksamhet, man betalar för vad? Pengar som försvinner ut i ingenting eftersom barnet inte får vara där pga sjukdom...
Efter ca 1,5 vecka kommer vi tillbaka till förskolan med ett glatt barn, full av energi, efter 1 timma ringer de och säger att jag får hämta henne för hon är dålig i magen och det luktar magsjuka.. Ok, men hon är i stort sett alltid dålig i magen på grund av sin allergi och isf har hon varit magsjuk 3 ggr (utan minsta åverkan fysiskt eftersom hon äter, leker och mår hur fint som helst) på 10 dagar.. Skulle inte tro det. Ringer smittskyddet, 1177 och vc för råd, så imorgon är det vi som åker till vc för att ta prover.. Det är klart att jag kan ha fel och att hon faktiskt har en smittsam bakterie men nu ska jag ha det svart på vitt!!
När jag sen säger att hon varit oförändrad hela veckan får jag till svar, hade du sagt det imorse så kunde vi haft större hänsyn.. Hmm hade skiten luktat mindre magsjuk - tveksamt. Ska jag säga varje gång jag lämnar henne, hon har känslig mage sedan 12 månader tillbaka..?
Nu har jag förmodligen varit otrevlig mot dem men jag är inte arg, det är inget missförstånd, jag blir bara så frustrerad över hela situationen. Och de ska inte ringa mindre, men det känns lite som när man tjuvringer polisen/brandkåren, tillslut tappar orden styrka/trovärdighet.

Vi får väl hoppas att hon kan gå på torsdag när det är lucia..

Xoxo

Hur gör man??

2012-12-05 / 17:02:10

Jag begriper då inte hur alla gör för att hinna med jobb och sjuka barn, vi har ett och hon är ju alltid sjuk de två dagar som jag ska jobba %-/ det är fyra dagar kvar av jobbet som innehåller bokade samtal innan jullovet tar vid. 4 dagar nu är ju visserligen jag också förkyld med det får dämpas med Alvedon och nässpray det finns inga alternativ, jag känner att jag tvekar mer än en gång inför att skriva på det nya kontraktet... Imorgon åker vi till landet för lite mammavård... Hmmm ibland skulle man bo någonstans där man faktiskt kan ta med barna till jobbet utan att behöva fundera på om de är för sjuka, för trötta, för snuviga... Jag har hela dagen haft en trött men uppfinningsrik dam här och tänkte i mitt stilla sinne ska jag chansa imorgon och hoppas att hon är frisk eller ska jag chansa på några timmars barnvakt.. Inget av alternativen kändes väl sådär jätte... Men alternativen tar ju slut. Ikväll är hon hur pigg som helst så det första hade kanske gått.. Men hur ska man veta?? Herregud hur gör ni andra??

Jag vet hur vi gör till våren iaf.
För nu är det inte roligt längre...

Xoxo

Förkyld... Igen...

2012-12-04 / 18:24:00

Under natten åkte jag på en ny dunderförkylning och rejäl magsippa så det blev inte många timmar av sömn för egen del, blää  Malou fick vara hemma och vi, jag har inte en susning om vad vi gjort idag mer än den där timman ute i snön när M vaggade fram och tyckte att snön var superotäck även idag 
Jaja detta var straffet för att jag sa att jag var frisk som en nötkärna i lördags. Sen ska inte en person som uppenbarligen inte tål mjölkprodukter ösa i sig en massa, man blir SJUK, super sjuk faktiskt!!
Nu har jag även påbörjat min D-vitamin kur och hoppas på mindre sjukdomar efter att ha skrivit på för ytterligare 5 månaders pendlande, ack jag vet men jag kunde inte släppa de små innan valet är gjort...

Känns som en evighet sen jag träffade T trots att det bara gått två dagar.. Sen babblar han i sömnen så jag har ju hört honom men iaf. Blir långa pass för honom nu. Det var helt klart längesedan jag såg honom hoppa upp på morgonen efter 4 timmars sömn med orden "fAn va gött" 

Xoxo

När snön når marken flyr maken till parken..

2012-12-03 / 16:37:00

Osis, dunder Osis, där kom snön som jag bävat för.. Med snön försvinner mannen och kvar blir jag med Lo, jobb, hushållet och allt annat det kan innebära och noll tid till allt det som jag planerat :-/ menmen det kommer kännas lättare längre fram, ibland tar gemensamma beslut emot när de inte längre är planer utan faktiskt blivit verklighet.

Medan jag värmer ärtsoppan ät Lo ute o går med min laddare, undrar hur många varv den stackars laddaren orkar gå.. :D och hoppas Lo äter ärtsoppa, orka hitta på något annat idag, skulle sovit middag med tänkte passa på o ringa fsk, helt onödigt alltså vilken surkärring jag fick prata med. Undrar vilken sida hon hade vaknat på. Jag tackade för mig och sa till henne att det verkar som du har en dålig dag för du är fruktansvärt otrevlig, jag får ringa tillbaka och prata med någon annan (orkade jag ju inte göra idag, var kö på över 20 min, så detta var ett minst sagt bortkastat samtal)

Nepp blir till o krypa till sängs tidigt och hålla tummarna för att Lo sover bättre inatt...

xoxo

Vilken underbar helg!!

2012-12-02 / 19:57:06
I fredags kändes det sådär när de ringde från förskolan och ville att jag skulle hämta Malou som var dålig, läget är verkligen inte det rätta med tanke på hur mycket jag har på jobbet. 
Sån tur jag hade som fick tag på T precis innan jag skulle kliva på tåget hem så han kunde hämta liten <3
 
Nu har hon varit krasslig hela helgen med en näsa som bara tokrinner, det är verkligen ingen dans på rosor att få tänder... Medans hon sov igår var vi på julbord, jag åt så det stod ut ur öronen, sen blev det en hel del drick till all mat så idag har jag varit en gnutta slö :P Men det var ett toppenbord och alla var underbart trevliga. När vi vaknade idag satt M i sängen och fräste ur näsan i en tvättlapp, kan inte förstå hur man kan tänka gullunge, men det gjorde vi för hon har varit underbar idag med två trötta föräldrar...
 
Julpyntet är på plats och mysfaktorn är total!! Underbara T som fixade alltihop till skön julmusik. Nu ska vi bara mäta fönstren så blir det nya julgardiner som vi varit o tittat på idag, men de e inte bara o köp, nix vi skall allt mäta först.
 
Bilen kom tillbaka under fredagen och de bucklor som fanns när vi köpte bilen och de som kommit med tiden var som bortblåsta, den är så fin nu lilla bilen, lite tur i oturen att en gubbe backade in i oss förra helgen :P Han började backa på en enkelriktad parkering utan att titta i sidospeglarna först... så kan det gå..
 
Nepp nu ska här stickas lite till Solsidan innan kudden väntar..
 
Xoxo